27.9.2022. 15:35
U Tarčinu održani "Dani zdravlja": Besplatni mamografski pregledi
U Tarčinu održani "Dani zdravlja" koji se održavaju u organizaciji krovne organizacije koja se bavi promocijom zdravlja žena Think pink i Udruženja liječenih i oboljelih osoba od karcinoma "Rubin" Hadžići, te Stanovnice Tarčina, njih 50 dobilo je besplatne mamografske preglede te besplatno mjerenje šećera i pritiska u krvi.

"Simbolično, u susret mjesecu oktobru, koji se obilježava kao mjesec podizanja svijesti i prevencije od raka dojke, danas smo u Tarčinu. Svaka naša akcija nažalost otkrije i anomalije kod žena. Ova akcija namjenjena je ženama sa ruralnih područja, a ženama iz Tarčina mamograf je daleko. Sredstva za ovu akciju obezbjeđuju se iz registracija za šetnju za život koja se svake godine održava u Sarajevu. "-rekla je Esma Šehić predsjednica Udruženja.

Iz Udruženja ističu da se akcija besplatnih mamografskih pregleda nastavlja i sutra u Pazariću, te da će u saradnji sa Općinom Hadžići obilježiti i mjesec oktobar, mjesec borbe protiv raka dojke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana