14.6.2021. 8:57
0
U četvrtak imenovanje nove ministrice pravde i uprave KS
U četvrtak 17. juna s početkom u 9 sati održat će se nastavak 37. radne sjednice na kojoj će se glasati o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova u KS za 2020. godinu.

U 10 sati bit će održana 38. radna sjednica Skupštine KS. Obje sjednice održat će se u sali općine Centar. 

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se Prijedlog odluke o potvrđivanju rješenja o razrješenju ministrice pravde i uprave KS, kao i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja nove ministrice ovog ministarstva. Ministrica Lejla Brčić krajem aprila podnijela je ostavku, a Naša stranka za ovu poziciju predložila je Darju Softić Kadenić. 

Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o ministarstvima i organima uprave Kantona Sarajevo, Program rada i finansijski plan Kantonalne agencije za privatizaciju KS za 2021. godinu, kao i izmjene Statuta JU Dom zdravlja KS.

Na dnevnom redu će biti i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o poslovnoj saradnji kojim se regulišu međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta PU ,,Ciciban“ sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ,,Dajte nam šansu“, kao i davanje saglasnosti direktorici Javne ustanove ,,Djeca Sarajeva“ da potpiše navedeni Sporazum sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ,,Dajte nam šansu“.

Na dnevni red uvršteni su: Prijedlog Rezolucije o zaštiti i unapređenju kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru u KS, Izvještaj o radu Vlade KS za 2020. godinu, Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2019. i 2020. godinu, kao i Program rada Univerziteta za 2020. i 2021. godinu.

Skupština će se izjašnjavati i o izvještajima o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova Narodno pozorište Sarajevo, Biblioteka Sarajevo, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar 55, Sarajevski ratni teatar SARTR, Međunarodni teatarski festival MESS, Istorijski arhiv Sarajevo, te o izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godinu.

Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2020. godini sa osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti- apoteka, sa prijedlogom mjera i aktivnosti, kao i Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za RVI sa područja Kantona Sarajevo za 2020. godinu su takođe tačke dnevnog reda ove sjednice.

Kao informativni materijal pred Skupštinom će se naći: Strategija upravljanja dugom Kantona Sarajevo 2021-2023. godina, Izvještaj o izvršenim inspekcijskim pregledima Upravnog inspektorata Ministarstva pravde i uprave, te Informacija o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u KS.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.