5.3.2022. 11:02
1
MUP KS iznio detalje sukoba Zorana Čegara i radnika na parkingu
U informaciju koju je sačinio MUP, detaljno se opisuje ono što se desilo. Kažu da je Čegar počinio krivično djelo ‘nasilničko ponašanje’.

“Dana 27.01.2022. godine od strane Prve policijske uprave Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Sektoru kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo dostavljen je operativni materijal u vezi intervencije policijskih službenika Prve PU povodom dogadaja koji se desio dana 10.01.2022. godine na parking prostoru u ul. Tabaci do br. 1, općina Stari Grad Sarajevo, gdje je intervenciju policije zatražio Ferhatović Anes, radnik parkinga firme T.C. Baščaršija Group d.o.o. Sarajevo, koji je prijavio da ga je fizički napao policijski službenik u uniformi s oznakama inspektora”, koji ga je nakon kraće rasprave nekoliko puta udario u predjelu glave te je tom prilikom zadobio povrede u vidu crvenila po licu. Također je naveo da su na licu mjesta bila prisutna još dva policijska službenika, a da je sve počelo nakon što je on upozorio jednoga od njih da su nepropisno parkirali službeno policijsko vozilo na komercijalni parking prostor”, navodi se u izvještaju.

Informacija MUP-a KS

Kažu da su odmah obavijestili i dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je je tom prilikom kazala da opisani dogadaj ima elemente krivičnog djela nasilničko ponašanje, te im je naložila da urade sve što je potrebeno na dokumentovanju

“Dana 27.01.2022. godine u službene prostorije Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pristupio je Ferhatović Anes iz Sarajeva i tom prilikom podnio usmenu prijavu na zapisnik protiv policijskog službenika Federalne uprave policije Zorana Čegara zbog opisanog dogadaja, kojom prilikom je izjavio da je dana 10.01.2022. godine oko 10.10 sati, za vrijeme dok se nalazio na radnom mjestu radnika na komercijalnom parking prostoru firme T.C. Baščaršija Group d.o.o. Sarajevo, fizički napadnut od strane policijskog službenika Federalne uprave policije Zorana Cegra, na način da ga je isti u tri navrata, tražeći njegovu ličnu kartu na uvid, uz psovke udario tri puta u predjelu lijeve strane lica, a sve je počelo nakon što je Anes upozorio drugog policijskog službenika koji je službeno policijsko vozilo parkirao na način da je onemogućio izlazak drugim vozilima s parkinga. Na prednje navedene okolnosti od Ferhatović Anesa je zaprimljena usmena prijava na zapisnik protiv Zorana Čegara, policijsko službenika Federalne uprave policije FMUP-a, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 362. st. 1 KZ FBiH (nasilničko ponašanje) te je na iste okolnosti Ferhatović Anes saslušan u svojsvu svjedoka na zapisnik”, ističe se.
 
Navode da su onda izuzeli snimke.

“Također, upućen je dopis Federalnoj upravi policije FMUP-a da se očituju o navedenom dogadaju, odnosno da dostave podatke o tome koji policijski službenici Federalne uprave policije FMUP-a su kritičnog dana i vremena koristili službeno policijsko vozilo vlasništvo FMUP-a VW Golf VII, reg. oznaka K83-E-201, koje je zabilježeno na snimkama opisanog dogadaja, gdje je od strane Federalne uprave policije FMUP-a odgovoreno da se radi o policijskim službenicima Zoranu Čegaru, Latifu Kabašu i Nedžadu Kalabušiću.

Informacija MUP-a KS

Na okolnosti opisanog dogadaja u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u svojstvu svjedoka saslušano je više osoba, od kojih su neki neposredni očevici istog, o čemu su sačinjeni zapisnici o saslušanju svjedoka”, ističe se u informaciji.

Dalje se navodi da je prebijeni Anes dana 2. februara stigao u MUP s ocem Benjaminom kako bi izrazio strah zbog izjava koje je Čegar davao u medijima. Naime, Čegar ga je optuživao da je kriminalac i narkoman i te je izjavio da mu je žao što ga nije više isprebijao.
 
“Dana 02.02.2022. godine u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na poziv je pristupio otac Ferhatović Anesa, Ferhatović Benjamin, sa kojim je obavljen razgovor na okolnosti e-maila kojeg je imenovani prethodno poslao Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, a tiče se istupa Zorana Čegara u medijima gdje je njegovog sina okvalifikovao kao „narkomana, kriminalca, dilera i utjerovača dugova”, te je Ferhatović Benjamin pri tom izrazio bojazan za sigurnost svoga sina kao cijele porodice te tražio zaštitu kako za svoga sina tako i za cijelu porodicu jer, kako je rekao, strahuju od daljeg razvoja dogadaja. Tom prilikom imenovanom je sugerisano da, ukoliko smatra da je javnim medijskim istupima Zorana Čegara na bilo koji način ugrožena sigurnost njegovog sina Ferhatović Anesa kao njegove porodice u cjelini, da to odmah i bez odlaganja prijavi nadležnoj policijskoj upravi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kako bi se blagovremeno preduzele zakonom predviđene mjere i radnje”, navodi se u dalje.

Već 10. februara u prostorije MUP-a sa advokatom Senadom Krehom stiže i Čegar kojeg saslušavaju u svojstvu osumnjičenog.

“Dana 15.02.2022. godine nakon kompletiranja spisa policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavili su izvještaj o izvršenom krivičnom djelu iz člana 362. st. 1. KZ-a FBiH (nasilničko ponašanje), počinjeno dana 10.01.2022. godine oko 10,10 sati u ulici Tabaci do br. 1, općina Stari Grad Sarajevo, na štetu Ferhatović Anesa iz Hadžića, za koje postoje osnovi sumnje da ga je počinio Zoran Cegar iz Sarajeva”, zaključuju se informaciji MUP-a KS.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2022, Source d.o.o.