21.10.2021. 14:21
1
Jedete godinama visočko suho meso i sudžuku, a znate li kako se, uopće, pravi: Source.ba portal vam donosi priču o tome!
Koliko ste se puta pitali kako i na koji način se prave sudžuka i suho meso, kod nas u narodu poznato kao pečenica.

Source.ba ekipa tim povodom posjetila je mesnu industriju Semko u Visokom, gdje smo se na licu mjesta uvjerili kako se prave pećenica i sudžuka.

Sagovornica Source portala tvrdi da su u pitanju dugotrajni i složeni procesi kada je u pitanju sama proizvodnja, priprema i sušenje ovog mesa.

Iz firme Semko na kraju poručuju da je najbitnija higijenska ispravnost proizvoda, te sveobuhvatna kontrola proizvoda koji idu na tržište.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.