12.4.2021. 12:24
0
Proljetni uštipci
Želite li malo drugačiji doručak, i poseban šmek uštipaka, onda ovaj recept sa mladim lukom i peršunom je pravo otkrovenje.
Sastojci:

150 g brašna
1 vezica peršuna
1 mladi luk
70 ml ulja
100 g feta sira
100 g goude
100 ml mlijeka
2 jaja
1 prašak za pecivo
so

ulje za prženje

U Tefal sjeckalici izmiksajte vezicu svježeg peršuna, stabljiku mladog luka i 20 ml ulja. Ovu smjesu, zatim, pomiješajte sa fetom, goudom i mlijekom. Jaja posolite, pa ih lagano umutite i dodajte u ostatak smjese zajedno sa ostatkom ulja (50 ml). Sve sjedinite, pa postepeno dodajite brašno i prašak za pecivo, pa umijesite glatko tijesto. 

Dobiveno tijesto možete ostaviti oko pola sata da nadolazi, a možete ga, ako ne želite čekati, odmah pripremiti za prženje. Na pobrašnjenoj površini tijesto razvaljajte na debljinu od 1 – 1,5 cm, pa ga izrežite u rombove. U Tefal tavi zagrijte veću količinu ulja, pa u njemu pržite uštipke oko 1-2 min sa svake strane. Poslužite ih uz suhomesnate nareske, mladi sir i fetu, ili vaš omiljeni namaz.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.