27.7.2021. 12:30
0
Ajvarez pasta
Svi znamo šta je bolonjez sos i iskreno malo nam je dosadio. Naš kuhar je umjesto paradajza odlučio koristiti ajvar i dobio preukusan umak koji će vas oduševiti bojama i mirisom.
Sastojci:

200 g bifteka
200 g tjestenine fusilli
100 g batata
50 g tikvice
50 g ajvara
½ glavice luka
svježi peršun
biber
so

Najprije skuhajte tjesteninu al dente. Mi smo koristili fusille, a vi možete bilo koju želite. Ostavite sa strane, pa u Tefal wok tavi popržite trakice bifteka.

Kada meso lijepo porumeni dodajte luk nasjeckan na ploškice, pa pržite par minuta. Tada dodajte ploškice tikve i kockice batata, pa dinstajte par minuta. Kada ispari tečnost od povrća, dodajte ajvar, te sitno rezan svježi peršun, biber i so. Prelijte sve sa 150 ml tople vode i pustite da krčka oko 7 minuta. Tada dodajte skuhanu pastu, sve dobro izmiješajte i krčkajte još par minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.