File crvene, odnosno losos, pastrmke je sve popularniji, a oni koji su ga probali u potazi su za jednostavnim receptom. Što se nas tiče, dalje ne morate tražiti, ovako pripremljena pastrmka je pun pogodak!
Sastojci:
600 g fileta crvene (losos) pastrmke
100 g badema
20 g svježeg peršuna
20 g inćuna
20 g kapara
2 češnja bijelog luka
1 kašičica crvenog bibera
1 kašika maslinovog ulja
File losos pastrmke je lako nabavljiv i obično se prodaje već očišćen i spreman za pripremu jela.
Vama preostaje samo da napravite ukusni „pokrivač“ i zapečete ribu. Dakle, u veću zdjelu dodajte sitno nasjeckane bademe, svježi peršun, te usitnjeni bijeli luk. Dodajte, potom, inćune, kapare i zrnca crvenog bibera, te maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte.
File ribe poredajte u tepsiju sa kožicom okrenutom prema dnu, a po mesu rasporedite pripremljenu smjesu i blago je utisnite rukom.
Stavite peći na 200 stepeni oko 20 minuta i poslužite uz omiljeni prilog.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.