18.10.2021. 15:23
Šaranfilić
A šta sa šaranom? Njega ćemo u tepsiju, a društvo će mu praviti svježe povrće. Za sat vremena dobit ćete preukusno riblje jelo!
Sastojci:

1 cijeli šaran (oko 1,5 kg)
1 veća glavica luka
10 g korijena celera
2 korijena paštrnjaka
2 mrkve
1 batat
1 manja ljuta paprika
lovorov list
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber

Očišćenog šarana dobro nasolite i sa vana, i iznutra, pa ga položite u tepsiju. U unutrašnjost ribe stavite cijelu glavicu luka, korijen celera i lovorov list, a pored rasporedite deblje narezane paštrnjak, mrkvu i batat. Sve prelijte maslinovim uljem, dobro pobiberite i stavite peći u zagrijanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena.

Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana