7.12.2021. 16:30
Piletinka
Zbog svoje teksture i mekoće paštete su omiljena hrana, a još kada je napravite sami onda je to dvostruki užitak!
Sastojci:

½ pileta (oko 500 g piletine)
1 pileća kocka za supu
30 g kikiriki putera
20 g majoneze
svježi peršun
1 luk
1 kašičica kurkume
sok ½ limuna
20 ml maslinovog ulja
so
biber

Pola pileta podijelite na dva ili više dijelova, pa ih sa kockom za supu ubacite u šerpu sa vodom i kuhajte oko pola sata. Nakon toga, meso očistite od kostiju i kožice, pa ga ubacite u zdjelu za miksanje. Vodu od kuhanja piletine možete iskoristiti za pripremu supe.

Dakle, skuhanom mesu dodajte kikiriki puter, majonezu, sitno nasjeckan svježi peršun i luk, te kurkumu, so i biber. Ulijte sok limuna i maslinovo ulje, te Tefal štapnim mikserom izradite paštetu. Uživajte u domaćoj pašteti.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana