8.4.2024. 15:20
Piletina puterica
Da biste dobili piletinu kojoj je teško odoljeti, onda je potrebna malo drugačija priprema i svježe začinsko bilje. Piletina puterica je sočna, mekana i preukusna!
Sastojci:

500-600 g pilećeg filea
80 g putera
20 g pureće šunke
50 g prezle
50 g parmezana
1 kašika senfa
marinada za ribu (svježi peršun, bijeli luk, maslinovo ulje)
svježi bosiljak
so

Od svježeg peršuna, bijelog luka i maslinovog ulja, napravite marinadu. Peršun i luk dobro usitnite, pa ih izmiješajte sa kvalitetnim maslinovim uljem.

Pileći file izrežite na približno jednake šnicle i ostavite sa strane.

U većoj tavi na laganoj vatri otopite puter, pa dodajte senf i so. U tu smjesu, umiješajte i već pripremljenu marinadu. Kada se puter u potpunosti otopi skinte s vatre, pa u tu smjesu poredajte piletinu. Ostavite da stoji par minuta, pa je okrenite i ostavite još desetak minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte prezlu i narendani parmezan, pa u tu smjesu dodajte vrlo sitno nasjeckan svježi bosiljak i pureću šunku. Sve dobro izmiješajte, pa u dobivenu smjesu uvaljajte piletinu iz tave. Pokušajte da meso što bolje uvaljate u sir i prezlu, pa ga potom slažite u tepsiju.

Tako pripremljenu piletinu stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana