23.10.2023. 14:54
4
U Hercegovini vidjeli zastave ISIL-a i kukasti krst na protestima za Palestinu u Sarajevu: "Ni riječi o terorističkom napadu Hamasa"
Širom regiona su jučer održani protesti podrške palestinskom narodu.

Protesti su održani u Sarajevu, Tuzli, Podgorici, Beogradu. 

Hiljade građana odazvalo se pozivu Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini na skup za mir, a protiv, kako kažu organizatori, terorizma i agresije izraelske okupatorske sile.

Na platou ispred sarajevske Vijećnice okupljeni su nosili zastave Palestine i Bosne i Hercegovine, uzvikivali slogane i nosili transparente s natpisima “Slobodna Palestina”, “Zaustavite genocid u Gazi” i “Sarajevo je uz Palestinu”.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini, ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i drugi zvaničnici.

Gradonačelnica Karić je izrazila zadovoljstvo velikim odzivom građana.

“Mi najbolje znamo kako je to ne imati vode, hrane i kada djeca ginu, Sarajevo kao grad koji je bio pod najdužom opsadom u modernoj povijesti”, kazala je Karić pred okupljenima, dodajući da je Sarajevo za mir i za sve nedužne žrtve na svijetu.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Sanel Kajan je uoči jučerašnjih protesta u Sarajevu upozoravao na potencijalno namjerno izazivanje incidenata kako bi se skup pokazao kao teroristički.

"Već su spremili zastave ISIL-a, žele paliti vjerske knjige, paliti zastavu SAD-a i Izraela i drugih zemalja te pozivati na šire oružane sukobe i terorističke akcije", naveo je Kajan.

Slika

Na Twitter profilu pod nazivom Hrvati Bosne i Hercegovine su pokušali zastavu tzv. Kavkaskog Emirata predstaviti kao zastavu ISIL-a. Kako je Kajan kazao, zastava je brzom reakcijom uklonjena sa protesta.

undefined
Zastava tzv. Kavkaskog Emirata

"Na policiji i istražnim organima je da istraže zašto je ta zastava istaknuta i ko je to uradio", rekao je Kajan za Source portal. 

Na istom profilu je objavljena i fotografija sa protesta sa navodnim kukastim krstom. 


I hercegovački portal HMS je naveo u svom članku posvećenom protestu u Sarajevu da na skupu podrške "nije bilo riječi o svirepom terorističkom napadu Hamasa".


HMS naslov

"Kada je riječ o izvještavanju tih takozvanih portalčića hrvatskih iz Hercegovine, oni nisu vrijedni komentara. Dakle, riječ je o najobičnijim primitivnim, žutim portalima koji nemaju ni impressuma, a ni navedeno niti jedno ime koje stoji iza tog portala. Dakle, nemaju adresu niti kontakt broj, niti išta što bi iole ozbiljan medij trebao imati. Već duže vrijeme se borim protiv njih, odnosno, oni se na neki način bore protiv mene podmetanjem različitih fotomontaža, raznih insinuacija, te laži i kleveta, što su i sami nekoliko puta morali priznati u objavama demantija odnosno, ono što su objavili dokazalo se da apsolutno nije tačno. Dakle, to je njihova misija - širenje laži, plasiranje dezinformacija i jednostavnje laganje o svemu i svačemu, a posebno o onome kada je riječ o Armiji Republike Bosne i Hercegovine, o državi Bosni i Hercegovini i interesima države BiH. To su portali koji rade protiv toga, a u interesu određenih svojih političkih nalogodavaca. Može se i pretpostaviti čija je to ustvari politika - antidržavna i antibosanskohercegovačka politika", kazao je Kajan u razgovoru za naš portal.

(Ajdin B.)
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.