27.11.2023. 20:05
4
Doktor Spahić kojeg je Sebija Izetbegović "protjerala" sa KCUS-a: Historijski dan za BiH. O mom povratku na Klinički centar trenutno ne razmišljam
Doktor Alen Pilav je danas imenovan za v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nakon što je dosadašnja direktorica Sebija Izetbegović i definitivno smijenjena.

U odluci o smjeni se navodi da je ona smijenjena prije isteka mandata zbog toga što je izgubila status nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta.

Bivši dugogodišnji uposlenik KCUS-a dr. Ademir Spahić, govoreći o dr. Pilavu je kazao da se radi o "jednom kvalitetnom čovjeku i stručnjaku".

"Siguran sam da će vratiti Klinički centar prvenstveno pacijentima i da če otvoriti širom kapije te ustanove. Mi danas faktički možemo da slavimo pobjedu nad jednom do sada otuđenom zdravstvenom institucijom od strane Sebije Izetbegović. Još jednom sve čestitke doktoru Pilavu i nadam se da će kada stupi na dužnost, već da krene sa tim adekvatnim koracima da se vrati sav kadar koji je, nažalost, migrirao tokom ovih već više od osam godina. Kolegu Pilava vrlo dobro poznajem, mi smo čak zajedno bili i u Upravnom odboru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, tako da, ubijeđen sam da će sa njegovim imenovanjem KCUS krenuti naprijed", kazao nam je Spahić.

Inače, Spahić je nezakonito otpušten sa KCUS-a.

Otkaz je potpisala sada već bivša generalna direktorica Izetbegović.

"Kao što ste i rekli, ja nisam svojevoljno napustio KCUS, ja sam faktički protjeran od strane Sebije Izetbegović, što su i potvrdile presude koje sam dobio", ističe Spahić.

Pilav je danas rekao da će se truditi da vrati sve ljekare i medicinsko osoblje na zakonit način.

Pitali smo doktora Spahića ima li kod njega interesa za povratak u ovu zdravstvenu ustanovu.

"O mom povratku u Klinički centar trenutno ne razmišljam. U životu nemojte nikada reći nešto da nećete, ali trenutno ne razmišljam i sigurno mi je drago da je danas ovo historijski dan za Bosnu i Hercegovinu - oslobađanje najveće zdravstvene ustanove. Konačno će Klinički centar biti vraćen na uslugu svim svim građanima, kako KS, tako i FBiH i cijele države", zaključuje Spahić za Source.ba portal.

(Ajdin B.)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.