7.12.2023. 15:43
5
Marić o Sebijinom navodnom pljuvanju zaštitara: "Osim što nije profesorica, vidimo da nije ni gospođa. Na snimku se ne vidi da ima problema sa nogom, iako je na bolovanju zbog toga"
Na KCUS-u je pokrenut postupak zbog prijave zaštitara da mu je bivša generalna direktorica te zdravstvene ustanove Sebija Izetbegović psovala i da ga je pljuvala.

Nakon toga, u medijima se pojavio i snimak, na kojem se vidi da Izetbegović prilazi zaštitarskoj kućici.

Prema medijskim pisanjima, Izetbegović je pokušala ući u krug KCUS-a kroz kapiju na koju je dozvoljen ulazak samo direktoru i dobavljačima. No, zaštitar ju je upozorio da je ne smije pustiti, nakon čega je ona izašla iz automobila i navodno mu psovala te ga pljunula.

Ovaj slučaj je za Source komentarisala politička analitičarka Ivana Marić.

"Sada vidimo da joj je, ne samo oduzeta diploma profesorice i da nije profesorica, već sada po ovom ponašanju vidimo da nije ni gospođa, što je ranije osporavala da je zovu. Jednostavno, to nije pristojno ponašanje na bilo kojem nivou, a posebno nekoga ko je tolike godine obnašao takvu funkciju. Da li je ona to uradila, šta je tačno uradila i šta je rekla, biće raspravljano na sudu, jer koliko sam upratila, to je predano već u proceduru i da je policija čak uključena u taj slučaj", govori na početku Marić.

Ističe da kada ste na tako visokoj funkciji onda imate i mnogo više odgovornosti. 

"S druge strane, to su pravila koje je ona nametnula i trebala bi i sama da se tako ponaša, a ono što je još bitno je da, koliko je meni poznato, gospođa Sebija Izetbegović da je na bolovanju zbog problema sa nogom koliko se moglo pročitati, a na ovom snimku se ne vidi da ima neke probleme, pa se sada u pitanje dovodi i to njeno bolovanje, da li je opravdano ili ne, ako može tako neometano da hoda, a žali se na probleme", govori nam Marić.

O prošlosedmičnom otvaranju kapija KCUS-a, Marić kaže da upravo ovaj čin govori o tome kakva je bila situacija u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Bilo ko, ko je hodao po svijetu, te je imao priliku da, ili zbog zdravlja ili bilo čega drugog, prođe pored bolnica, zna da su one otvorene za pacijente, jedino u Sarajevu je to bilo zatvoreno i to je riječ o najvećem univerzitetskom kliničkom centru u Bosni i Hercegovini. Ne znamo samo da li je time branila pacijentima da uđu ili je nekoga htjela zadržati unutra. Jednostavno, bolnice moraju biti otvorene i one pripadaju građanima jer se finansiraju iz sredstava građana i ne može im se otežavati", rekla je Marić.

Na kraju smo je pitali o novom v.d. direktoru KCUS-a Alenu Pilavu.

"Sama činjenica da otvara bolnicu i da je najavio da će uskoro pokušati riješiti situaciju oko puštanja posjeta, vidimo neki napredak. Nije prošlo ni sedam dana, a već se osjeti neki napredak, tako da vjerujem da će u nekom izglednom vremenu se pokazati sve manjkavosti sistema koji su političke strukture toliko nastojale pokazati kao uspješnim i da će se sve to srušiti kao kula od karata, kao i ova diploma gospođe Izetbegović, za koju vidimo da nije postojala. Isto tako ćemo vjerujem uskoro i vidjeti da nisu postojale sve te prednosti koje su predstavljali", zaključila je Marić u razgovoru za Source.ba portal.

(Ajdin B.)

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.