13.10.2015. 14:14
0
Političari u RS-u osuđuju napade na novinare
Političari u Republici Srpskoj osuđuju jučerašnji napad ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na novinare RTRS-a, ali i ukazuju da je neprihvatljivo da to radi bilo koji zvaničnik, uključujući i predsjednika RS-a Milorada Dodika.

-Napad na novinare nije primjeren nijednom zvaničniku, bez obzira na to na kojoj je poziciji i o kojoj temi se radi - ističe predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović. 

Zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić ističe da Mektića lično zna i da o njemu ima veoma dobro mišljenje, a da "spornu" pres-konferenciju nije pratio. 

Stanić iznosi i stav da bi, možda, izvinjenje trebalo da bude i obostrano. 

Navodi da  lično ne bi se negativno odnosio prema novinarima, bez obzira na to iz koje kuće dolazili, iako se ni on ne slaže s uređivačkom politikom RTRS-a. 

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović ukazuje da je, nažalost, takvu praksu „komunikacije s novinarima uveo predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik“. 

Borenović ističe da je Dodik „vrijeđao i njegovu porodicu, te napadao novinare iz nekih medijskih kuća samo zato jer postavljaju neugodna pitanja“. 

-Protiv te prakse uvedene u RS-u se moramo boriti i tragati za izvorom takvog načina ponašanja u RS-u koji je nametnut kao pravilo od Milorada Dodika- naveo je Borenović. 

Naglasio je da on nikada nije na takav način komunicirao s novinarima, niti mu spominjao članove porodice. 

Ističući da ne želi nikoga da pravda, dodao je i da političari, ali i mediji moraju voditi računa kako se odnose jedni prema drugima. 

(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.