30.11.2015. 14:19
8
Ispravljena vijest: Intervju sa bivšim agentom CIA-e potpuno izmišljen
Više od 10 godina po portalima u našoj zemlji, ali i regionu, prenosi se izmišljeni intervju s bivšim agentom CIA-e Robertom Baerom. Viralni su i citati iz “intervjua” u kojima Baer navodno potvrđuje da je “CIA razbila Jugoslaviju”. Sve je to, ipak, potpuna izmišljotina.

Tako je i naš portal prenio ovaj intervju, za koji je platforma Raskrinkavanje ustanovila da je lažan.

Sam Baer je potvrdio da on nikada nije dao navedeni intervju koji mu se u domaćim medijima pripisuje preko 10 godina. On jeste boravio u BiH tokom raspada Jugoslavije, ali nijedna od izjava koja mu je pripisana u intervjuu nije njegova.

Intervju se pojavio na sajtu sumnjivog sadržaja i potpisuje ga izvjesni Miloš Ćupurdija.

Ćupurdija je tvrdio da je Baera intervjuisao u Kanadi, gdje je promovisao knjigu “The secret of White House”, ali Baer nikada nije napisao niti promovisao takvu knjigu, niti se u trenutku objavljivanja intervjua nalazio u Kanadi, još jedan je od dokaza potpuno fabrikovanog intervjua na koji su nasjeli mnogi domaći mediji.

U izmišljenom intervjuu govorio je o navodnoj ulozi CIA u raspadu Jugoslavije a potpuno su fabrikovanje i ostale tvrdnje koje smo uklonili iz originalnog teksta, s obzirom da su lažne.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem lažnog intervjua.

 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.