24.12.2015. 15:43
0
KO TK: Drago nam je da se DF čisti od članova kakav je Demir Beganović
Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona oglasio se saopćenjem za javnost u kojem reagiraju na istupanje iz DF-a Demira Beganovića, prenosi novinska agencija Patria.

- Bivši kolega Demire Beganoviću! Nama je drago da se Demokratska fronta čisti od takvih kao što ste vi.  Umjesto da se borite za građane općine Gračanica i Tuzlanskog kantona koji su vam dali šansu, prevashodno kao tadašnjem članu Demokratske fronte, pa tek onda kao pojedincu Demiru Beganoviću  da ih predstavljate, vi ste to vrijeme koristili za što adekvatnije uhljebljenje licitirajući ko će ponuditi više.

Dok napokon, jedna stranka nije ponudila „najviše" i tako ste demokratski progovorili ni manje ni više nego o predsjedniku Demokratske fronte. Kakav je to moral čovjeka koji dobije šansu da bude treći na listi od strane „nedemokratične" Demokratske fronte, a onda to povjerenje i naporan rad svih njenih članova iskoristi za lični interes.

Bivši kolega Beganoviću, vi ste u ovom sazivu Skupštine prvi slučaj tzv. „afere papak" po uzorku na afere sličnog karaktera diljem BiH. Jeste li vi, bivši kolega, razmišljali o tome kako ćete se pogledati u ogledalo?  Kako ćete šetati svojim gradom gdje ljudi hodaju ulicom gladni i bosi, a glasali su za vas u nadi da ćete pridonijeti boljem sutra? Još vam nije kasno da ispravite grešku time što ćete građanima kao i članovima Demokratske fronte vratiti njihov mandat.

Stoga vam poručujemo da vi svojim ni  moralnim, demokratskim, političkim, a prevashodno ni ljudskim stavovima ne možete biti član jedne iskrene, poštene, nepotkupljive ideje kao što je Demokratska fronta. Vrijeme će jasno pokazati šta ćete učiniti za građane, a šta za svoj lični interes u naredne tri godine, s tim da ćemo pratiti vaš rad u Skupštini TK.

Vama ostaje, Demire Beganoviću da kada prođe mandat  budete upisani i poznati po „aferi jedan papak" na području TK – stoji u saopćenju.

 (NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.