31.12.2015. 14:07
0
Vraćeno tramvajsko stajalište kod Vijećnice
Nakon više od 20. godina tramvajsko stajalište kod Vijećnice vraćeno je na staro mjesto, koje je zbog bezbjednosti građana bilo izmješteno kod novog mosta ispod Vijećnice.

Kao što je svima poznato ovo tramvajsko stajalište je bilo pomjereno zbog bezbjednosti pješaka i saobraćaja jer je Vijećnica koja je stradala tokom posljednjeg rata bila ograđana i zbog toga je prolaz pješacima bio onemogućen.

Šef Sektora za poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad Adil Aljić je kazao da neprestano dobiva pozive od građana koji se zahvaljuju na vraćanju tramvajskog stajalište kod Vijećnice na staro mjesto.

 - Građani mjesne zajednice Babića bašča i svi koji žive u neposrednoj blizini sada brže i bezbjednije odlaze na posao, a djeca u školu. Ne moraju više prelaziti frekventnu saobraćajnicu kod novog mosta ispod Vijećnice gdje je bilo izmješteno stajalište više od 20. godina. Od sada sa Šeher-ćehajinog pješačkog mosta mogu bezbjedno ući u tramvaj - kazao je Aljić.

Dodao je kako je vraćanje tramvajskog stajališta posebno bilo važno za starije osobe, invalide i djecu, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.