9.2.2016. 17:31
0
JRTSBiH: Što prije iznaći novi model naplate RTV takse
Odbor Javnog radio-televizijskog sistema BiH (JRTSBiH) na sjednici u Sarajevu je razmatrao prijedlog modela naplate RTV takse koja bi se vršila u okviru poreznog sistema, upućenog od menadžmenta RTRS-a.

Zaključeno je da se u narednih 10 dana pripremi cjelovit elaborat sa svim potrebnim elementima, kako bi ga Odbor sistema razmotrio i dostavio Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Istovremeno, Odbor sistema upoznat je s idejom Vlade Federacije BiH o naplati RTV takse preko kablovskih operatera. Odbor sistema zatražit će od predlagača da dostavi razradu ove ideje kako bi predstavnici javnih servisa aktivno participirali u ovim aktivnostima, saopćeno je iz pres-službe BHRT-a.

Odbor sistema očekuje od nadležnih vlasti u BiH i entitetima da što prije iznađu novi model naplate RTV takse, a u tom poslu sva tri javna servisa stavljaju svoje kadrovske kapacitete na raspolaganje kako bi do kraja juna 2016. novi model bio usvojen.

(FENA) 

RTV taksa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.