26.4.2024. 18:15
1
Ambasada SAD-a se žestoko obrušila na Ramu Isaka: Šokatno je da proslavlja povratak na posao onih koji su optuženi!
Ambasada SAD oglasila se saopštenjem u vezi s jučerašnjim svečanim dočekom koji je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak priredio za v.d. direktora Federalne uprave policije (FUP) Vahidina Munjića i šefa specijalne jedinice FUP-a Mustafu Selmanovića.

"Šokantno je da ministar unutrašnjih poslova FBiH, koji je odgovoran za održavanje vladavine prava, proslavlja povratak na posao visokih službenika Uprave policije FBiH koji su uhapšeni, optuženi i pod istragom za teška krivična djela.

Ovi policijski službenici imaju pravo da se na sudu brane od bilo kakvih optužbi, ali optužbe protiv njih nisu nešto što je za slavlje.

Izdaja povjerenja javnosti je kada su službenici za provođenje zakona, tužilaštvo ili sudstvo, koji su odgovorni za održavanje vladavine prava, optuženi za njegovo kršenje.

U suprotnosti je s opredjeljenjem za vladavinu prava da Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH policijskim službenicima, koji su pod istragom zbog zloupotrebe položaja, dozvoli da se vrate na posao.

Javni funkcioneri protiv kojih se vodi istraga zbog zloupotrebe položaja treba da budu suspendovani do okončanja istrage", poručili su iz Ambasade SAD u BiH.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.