12.2.2016. 14:06
0
Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za petero osumnjičenih privedenih u akciji "Lištica"
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjere zabrane za petero osumnjičenih lišenih slobode u akciji kodnog naziva "Lištica", javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora kojim su obuhvaćeni osumnjičeni Zlatko Marijanović (1977), Stanko Čolak (1987), Miro Kvesić (1958), Goran Marijanović (1979) i Ljubica Čolak (1968).  

"Prema navedenim osumnjičenim predložene su mjere pritvora iz zakonskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka a) i b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te izvršili uticaj na svjedoke i saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto", navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja svih osumnjičenih, postupajući tužilac će uputiti prijedlog za određivanje mjera zabrane za preostale osumnjičene u ovom predmetu.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, porezne utaje, nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, nedozvoljenog skladištenja robe i pranja novca, a radi pribavljanja enormne nezakonite imovinske koristi pojedincima i nanošenja štete budžetu BiH u milionskim iznosima.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.