7.4.2024. 11:41
4
Pripremaju se optužnice protiv onih koji su štitili Alisu Mutap: Policajci, tužioci, doktori KCUS-a i Hitne pomoći...
Trećestepeno vijeće Suda BiH donijelo je u petak pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora.

Policajac Hasan Dupovac, koji je bio osuđen na tri, oslobođen je svih optužbi Tužilaštva BiH.

Alisa Mutap je osuđena za davanje lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u februaru 2016. godine na Ilidži.

- Iako su joj, kao očevicu, poznate okolnosti usljed kojih je Dženan Memić teško povrijeđen 8., a preminuo 15. februara, iste je svjesno prešutjela - kazao je ranije predsjedavajući Apelacionog vijeća Suda BiH Staniša Gluhajić.

Međutim, “Avaz” saznaje da Tužilaštvo vrlo brzo diže novu optužnicu kojom će biti obuhvaćeno više od deset osoba.

Prema informacijama “Avaza”, istraga je pri kraju, a u novoj optužnici naći će se pojedini tužioci, policajci, ali i ljekari iz KCUS-a i Hitne pomoći. Javnost će biti iznenađena ko će se, prema dokazima Tužilaštva, naći u novom sudskom procesu.

Avaz saznaje da Tužilaštvo BiH trećestepena presuda kojom je Dupovac oslobođen neće pokolebati jer je pravosnažno utvrđeno da je kriva Alisa Mutap i da je sve oko njene amnezije bilo lažno.

Naime, u fokusu Tužilaštva BiH sada su osobe iz KCUS-a koje su pomogle Mutap da se godinama „zbog amnezije ne sjeća“ kobne noći.

„Avaz“ saznaje da Tužilaštvo ima dokaze da je fingirano zdravstveno stanje Alise Mutap. Na novoj optužnici naći će se oni koji su godinama „čuvali“ Alisu Mutap.

(Sead M.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.