13.2.2016. 12:16
0
Na području FBiH manje intervencije vatrogasnih jedinica
U općinama Cazin i Velika Kladuša, Unsko-sanski aknton, vatrogasne jedinice su prethodnog dana imale po jednu intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka.

U Bihaću su vatrogasci imali intervenciju na izvlačenju povrijeđene osobe iz putničkog motornog vozila, poslije saobraćajne nesreće, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Na području Tuzlanskog kantona, u općini Banovići, Vatrogasna jedinica te općine je imala intervenciju na gašenju požara na odžaku i krovu privatne kuće u naselju Mrdići. Požar je lokalizovan i ugašen.

U općini Srebrenik vatrogasci su intervenirali na gašenju požara na automobilu, u naselju Kiseljak. Požar je lokalizovan i ugašen.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, u gradu Zenici, Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije i to u naselju Kanal, gdje je gorio otpad i u mjestu Orahovica, gdje je gorio dimnjak. Požari su ugašeni.

U općini Kakanj vatrogasci su imali intervenciju u ulici Selima ef. Merdanovića, naselje Doboj, gdje je gorio zapaljeni dimnjak.

U općini Visoko Vatrogasna jedinica općine je imala dvije intervencije: u mjestu Ravne, ugašen je požar niskog rastinja i suhe trave i u mjestu Tušnjići, tehnička intervencija i pomoć unesrećenima u saobraćajnoj nezgodi.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Mostara imala je dvije intervencije na gašenju požara. Radilo se o požarima u kojima je gorio otpad.

Na području Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju požara i to dvije na gašenju otpada, a jedna na gašenju dimnjaka na stambenom objektu.

(FENA)

Vatrogasci
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.