21.2.2016. 19:53
0
"Nije me sram da prodajem kolače na ulici, ali sam osramoćena zbog laži koje pišu o nama "
Dvije djevojke koje prodaju kolače u Ulici Veselina Masleše (Gospodska) u Banjaluci nisu žrtve bilo kakvog krivičnog djela ni prekršaja, a kolače prodaju radi loše materijalne situacije, potvrdili su u petak iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.
Društvene mreže proteklih dana bile su pune komentara i pitanja da li je jedna od djevojaka žrtva prosjačenja ili zaista prodaje kolače kako bi zaradila koju marku za sebe i porodicu. Ekipi "Nezavisnih" je i sama Mirela Zahirović, koju smo sa sestrom Jasminom Sekulić zatekli u Gospodskoj ulici kako prodaju kolače, potreseno rekla da je čula razne priče i da ona nije žrtva prosjačenja te da kolače pravi sestra, a ona ih prodaje kako bi zaradile za život. 

"Ne znam kome smeta to što pošteno stojim i prodajem kolače na ulici, kada oko mene ima mnogo njih koji takođe nešto prodaju. Na društvenim mrežama su pisali svašta, tako sam čula, kako mi neko uzima novac i kako me sestra iskorištava. Nije me sram da prodajem kolače, ali sam toliko osramoćena zbog laži koje su o nama pisali da ne znam kako rodbini u oči da pogledam", kroz suze nam je ispričala Mirela. 

Prema njenim riječima, ona je rodom iz Doboja, ali redovno dolazi kod zeta i sestre Jasmine, koja živi u Banjaluci, i inače pravi kolače, a na ideju o prodaji prolaznicima došle su pred Dan zaljubljenih, kako bi nešto zaradile. 

"Niko od nas nema stalan posao. Sve je bilo dobro dok se nisu pojavile razne informacije o tome kako mene sestra zloupotrebljava, što nije istina", rekla je Mirela.

 Kako kaže, inače se liječi od depresije i redovno ide na terapije, za šta joj je takođe potreban novac, a prodaja kolača joj je odlično išla dok nisu počele razne priče. Sestra Jasmina kaže da ona često bude u blizini i nadgleda sestru jer je doživljavala mnogo neugodnosti dok je prodavala kolače, te su joj, između ostalog, i šutali korpu s kolačima. 

"Nije mi jasno kako je došlo do toga da situacija izmakne kontroli i naizgled najnormalnija stvar dobije takav epilog da nas osramoti", rekla je Jasmina. Sestre kažu da će nastaviti prodavati kolače, te da ima divnih ljudi koji ih kupuju.

(Nezavisne/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.