26.10.2016. 21:54
2
Tužiteljica Dalida Burzić o slučaju “Dženan Memić”
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Dalida Burzić je u večerašnjem izdanju emisije “Pressing” na “N1” govorila o slučaju “Dženan Memić”, te o istrazi koja je provedena u ovom slučaju.

Na pitanje šta je istina u ovom slučaju, Burzić je kazala.

“Istina je potvrđena optužnica, suđenje je u toku. To je ono što su dokazi rekli. Prvo smo istragu vodili o nepoznatom izvršiocu, imali smo pet osumnjičenih. Istraga je od početka bila ugrožena, curenjem informacija, razglabanjem o dokazima van istitucija. Ja sam u tom smislu zatražila od komesara da utvrdi odgovornost jedne ovlaštene službene osobe. Tada sam rekla da bi istraga možda i prije bila okončana da nije bilo ometanja“, smatra Burzić, javlja “N1“…

Dodala je istraga u predmetima mora biti tajna.

“Istraga mora biti tajna. Mi nemamo to definisano kao u drugim državama, jer bi inače te informacije postale službena tajna i njihovo iznošenje van institucije bi nosilo određene posljedice“.

Još je kazala da je optuženi Ljubo Seferović imao 120 prekršaja u vrijeme kada je uhapšen:

“Podnijela sam prijavu protiv advokata Dženanovog oca prije više od mjesec dana. Ovdje se ne radi o krivičnom djelu ubistvo. Ovdje se radi o krivičnom djelu iz saobraćaja. Optuženi Seferović Ljubo je imao 120 prekršaja u vrijeme kad smo mi dobili izvod iz njegove prekršajne evidencije. Nama u sistemu nešto nije uredu čim ti prekšraji nisu evidentirani kako treba. Nešto nije uredu“, dodala je.

(Merima Druškić/N1)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.