7.12.2016. 10:06
0
Samir i Mirsad osumnjičeni da su u Sarajevu za vrijeme rata silovali maloljetnu Srpkinju
Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su za vrijeme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske, kao pripadnici Armije RBiH, počinili teško kršenje međunarodnog humanitarnog prava.
Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Sarajeva, lišili su slobode osumnjičene:
 
-Kešmer Samira, rođenog 1974. godine
-Menzilović Mirsada, rođenog 1975. godiine.
  
Oni se terete da su 1993. godine, na području jednog sarajevskog naselja, izvršili višestruko seksualno zlostavljanje i silovanje malodobne osobe, djevojke srpske nacionalnosti koja je živjela na području grada Sarajeva koji je bio pod kontrolom Armije BiH.
 
Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

(Tužilaštvo BiH)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.