4.2.2017. 20:51
4
Mehmedović o Izetbegoviću: Oko nekih stvari se slažemo, oko nekih ne, ali to nas ne sprječava da popravljamo stanje u SDA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Tešnju, gdje je boravio na poziv Općinske organizacije (OO) SDA Tešanj, da je ta sredina bila uspješna u otvaranju demokratskih procesa 90-tih, kao i u odbrani BiH od agresije te da je ovaj grad u međuvremeno izrastao u jednu od najuspješnijih sredina, kada se radi o ekonomiji, privredi, odnosno realnom sektoru uopće.

- Uvijek se ovdje može iskreno i vrlo kvalitetno i sadržajno razgovarati i dobiti feedback od ljudi koji se razumiju i koji se ne ustručavaju ukazati na neke stvari te eventualno korigovati ono što se radi - kazao je Izetbegović na pres-konferenciji nakon završetka radne skupštine OO SDA Tešanj.

Izrazio je zadovoljstvo razgovorima vođenim ovim povodom te razmijenjenim informacijama o aktuelnim procesima u BiH.

Komentirajući novinarski upit u vezi s najavom Senada Šepića da više neće participirati u Klubu SDA u Predstavničkom domu PSBiH, Izetbegović je kazao da to nije trebao učiniti “u momentu kada smo pružili ruke jedni drugima” i u složenoj političkoj situaciji u BiH u kojoj se sve otvorenije govori o ambicijama određenih krugova za postizanje nekih ratnih ciljeva mirnodobskim sredstvima.

Dodao je da ovo nije trenutak za slabljenje snage Kluba SDA i slabljenje snage Bošnjaka, izražavajući nadu da je Šepić zadržao članstvo u SDA i da nije nemoguće da se vrati u Klub ove stranke, uz opasku da svako odluke donosi sam.

Predsjednik OO SDA Tešanj i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović izjavio da je skupština OO SDA Tešanj bila prilika za otvoren razgovor o svim političkim pitanjima koja se tiču dešavanja na lokalnom nivou, ali ukupnog stanja u SDA-u.

- Dobro je što je gospodin Izetbegović posjetio našu OO i što smo otvorili neka pitanja. Oko nekih se slažemo, oko nekih ne, ali to nas ne sprječava da zajednički radimo na popravljanju stanja u i oko SDA - kazao je Mehmedović, zalažući se za još veći stepen slobode sposobnim i obrazovanim kadrovima unutar SDA, kao i u bh. društvu u cijelini.

Ukazao je na nužnost ostvarivanja višeg stepena pravičnosti koji nedostaje BiH i svim njenim građanima, navodeći da je današnja skupština pokazala da je moguće raditi zajedno, ne samo za dobrobit SDA, nego i za dobrobit cijelog bh. društva.

(Fena)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.