5.3.2017. 15:27
1
Zakazana za 7. mart: SNSD poziva SDS da i oni bojkotuju sjednicu Predstavničkog doma BiH
Za zastupnike SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nema dileme, oni neće prisustvovati sjednici ovog doma 7. marta, i poštovat će zaključke Narodne skupštine RS, piše Patria


Politička kriza, smatraju u SNSD koju je izazvao Bakir Izetbegović nije riješena, te se nisu stekli uslovi za održavanje sjednice Predstavničkog doma.

Iz SNSD-a su pozvali zastupnike SDS-a da i oni poštuju zaključke NSRS, te da se ne odazovu sjednici državnog parlamenta, jer će svojim prisustvom “dati legitimitet odlukama  Bakira Izetbegovića”.

Na vanrednoj sjednici NSRS, Savez za promjene bio je suzdržan prilikom glasanja o zaključcima, jer su im bili sporni 3. i 4 zaključak.

Njima je definisano da se za svaku odluku koja se donosi na državnom nivou moraju konsultovati sa NSRS, odnosno glasati onako kako se to odluči u entitetskom parlamentu, te da se sve blokira na državnom nivou dok se ne riješi pitanje akata vezanih za Sud i Tužilaštvo BiH.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je trebala biti održana 16. februara odgođena je za 7. mart nakon što su zastupnici iz Republike Srpske odlučili da na prisustvuju. 

(Patria/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.