11.4.2017. 16:15
0
Alija Delimustafić nezakonito na slobodi
Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS na odluku Kantonalnog suda u Sarajevu da osumnjičenog u akciji "Pravda" Aliju Delimustafića pusti na slobodu, potvrdila je za Avaz.ba portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Isto se odnosi na osumnjičene Suadu Hadžić i Lejlu Cerić

- Kao što smo tvrdili, onog momenta kada je Kantonalni sud u Sarajevo svojom voljom pustio na slobodu Aliju Delimustafića, sada je potvrđeno da je ta odluka nezakonita. Vrhovni sud je danas dostavio Tužilaštvu KS rješenje kojim uvažava našu žalbu te je odluka vraćena Kantonalnom sudu na ponovno odlučivanje - kazala je Bavčić za Avez.

Podsjetimo, Delimustafić, Hadžić i Cerić su pušteni na slobodu 29. marta odlukom Kantonalnog suda. Grupa je uhapšena u akciji "Pravda" još u novembru prošle godine zbog navodnih prevara s nekretninama.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.