12.10.2017. 11:32
1
SDP najavljuje krivične prijave ako Vlada KS ne povuče uredbu o parkingu
Odluka Vlade Kantona Sarajevo da javne parkinge počne naplaćivati 24 sata dnevno, svim danima uključujući i praznike novi je "oblik pljačke svih građana Sarajeva", saopćila je danas Socijaldemokratska partija (SDP).

U ovoj stranci kažu da je Vlada KS patentirala praksu naplate javnog parkinga kakva ne postoji nigdje u svijetu.

 - Uredba kojom su utvrđene cijene parkinga je neustavna i suprotna odluci Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine, kojom je utvrđeno kako su jedino opštine nadležne za organiziranje i upravljanje sistemom javnih parkinga. Pošto se Vlada KS oglušila na ranije zahtjeve SDP-a da stavi van snage ovu Uredbu, protiv najodgovornijih ljudi iz Vlade Kantona Sarajevo podnijet ćemo krivičnu prijavu. Pozivamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo da počne reagirati na ovakve slučajeve i po službenoj dužnosti - navodi se u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.