24.4.2024. 12:06
0
KS: Još 18 porodica pripadnika boračke populacije riješit će stambeno pitanje
FOTO: VLADA KS
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo upriličilo je danas prijem za 18 pripadnika boračke populacije, kojima su ovom prilikom dodijeljeni predugovori za dodjelu stana u vlasništvo, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Potpisivanjem predugovora, 18 porodica iz reda boračke kategorije trajno će riješiti stambeno pitanje, a predmetni stanovi u izgradnji nalaze se na lokalitetu općine Ilijaš, i to njih 16, te dva na lokalitetu općine Vogošća, u naselju Rosulje.

Prema riječima ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omera Osmanovića, riječ je o pripadnicima boračkih kategorija koji su svoje zahtjeve podnijeli u prethodnoj, 2023. godini.

''Ovo je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva, rekao bih jedan od najvećih, na koji sam izuzetno ponosan i na kojem radimo kontinuirano, nakon što smo riješili dugogodišnje liste čekanja. Drago mi je da danas ovdje vidim majke i supruge šehida, ratne vojne invalide koji su dočekali da riješe stambeno pitanje i ovo je zaista jedan minimum koji je naša obaveza prema tim porodicama. Ovo je jedan kontinuirani projekt, a nama još preostaje da vama dodijelimo i ključeve vaših novih stanova koji će biti useljivi krajem 2025. godine. Hvala vama, hvala vašim muževima, djeci i očevima, koji su dali ono najvrijednije za nas i našu domovinu i uvijek ponavljam, mi se sjećamo naših heroja, a zlikovci pamte ratne zločince'', istakao je ministar Osmanović, ovom prilikom.

Kako je pojasnio direktor Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Elvedin Lagarija, ovim projektom zaključeni su zahtjevi iz 2023. godine, a rukovodstvo Fonda i dalje stoji na raspolaganju svim pripadnicima boračke populacije.

''Zahvalio bih se ministru Osmanoviću na izuzetnoj saradnji, te naporima koje ulaže u ovaj projekt, kako nijedna porodica koja ostvaruje ovo pravo u skladu s važećim zakonskim aktima, ne bi ostala bez krova nad glavom. Mi smo tu zbog vas i vama stojimo na raspolaganju u svim segmentima rjašavanja stambenog pitanja'', kazao je direktor Lagarija.

Predugovori su danas dodijeljeni za jednog roditelja šehida, 14 supruga šehida, te tri ratna vojna invalida.

Šesnaest porodica će u svoje nove stanove useliti u općini Ilijaš, objekt ''Centar'', dok će dvije porodice svoj dom pronaći u Vogošći, u naselju Rosulje.

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.