13.10.2017. 15:06
0
Radnici zeničke bolnice prolongirali štrajk najavljen za 18. oktobar
Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu Osnovna organizacija Bolnica Zenica prolongirat će štrajk najavljen za 18. oktobar, nakon što je menadžment Kantonalne bolnice u Zenici prihvatio njihov zahtjev da plate uposlenim u zeničkoj bolnici obračunava po koeficijentu koji su vrijedili prije donošenja novog Pravilnika o radu početkom ove godine.

„Menadžment će poduzeti sve iz svoje nadležnosti da se kroz proceduru usvajanja financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za 2018. obezbjede finansijska sredstva koja bi u 2018. omogućila izmjenu Pravilnika o radu kojim bi se radnicima vratili stari koeficijenti“, zaključak je menadžmenta nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima.

Više od 1.300 radnika Kantonalne bolnice bili su najavili štrajk za 18. oktobar, zbog, kako su naveli, katastrofalnih uslova u kojima rade ali i smanjenja plaća nakon što je u maju ove godine na snagu stupio novi Pravilnik o radu.

Svjesni teške ekonomske situacije u kantonu i zemlji ne traže povećanja plaća, ali traže, navode iz Sindikata, da se njihova primanja barem vrate na nivo koji je bio prije donošenja Pravilnika.

Plaća će biti vraćena na prijašnji iznos i članovima Nezavisnog strukovnog sindikata i ljekarima koji su članovi Samostalnog sindikata doktora medicine i stomatologije JU Kantonalne bolnice Zenica koji su se prethodno ogradili od najavljenog štrajka, piše agencija Patria.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.