25.11.2017. 12:15
0
Borenović: Nevjerovatno je da prokišnjava zgrada Vlade RS-a od 200 miliona KM
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas neko mora da odgovara jer luksuzna zgrada Vlade RS-a u Banjoj Luci prokišnjava, a još nije ni otplaćena.


Istakao je da se postavlja pitanje odgovornosti za propuste, ali i ukazao da je neprihvatljivo da novac građana RS-a ide na popravku propusta koji su očito pričinjeni tokom izgrdanje zgrade Vlade RS-a.

- Nevjerovatno je da se na ovoj investiciji, u koju su otišlo nekoliko stotina miliona KM, nakon nekoliko godina pokazuju brojni propusti. Mora se utvrditi odgovornost nadzornog organa tokom radova na zgradi Vlade RS-a – rekao je Borenović danas u izjavi novinarima.

Muke Vladi zadaje kiša, pa je početkom mjeseca raspisana javna nabavka vrijedna oko 50.000 KM, kako bi propusti na oko 200 miliona maraka vrijednoj zgradi bili riješeni na teret poreskih obveznika, objavio je banjalučki “capital”.

Za zgrade, koje su useljene u novembru 2007. godine i koje su koštale 200 miliona KM, tek je istekao desetogodišnji garantni rok, a Vlada već mjesecima traži najbolje ponuđače koji bi riješili ove probleme.

Borenović i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić danas prisustvuju i Banjoj Luci otvaranju Političke akademije u organizaciji te stranke.

PDP je, kaže Borenović, spreman da u politici daju šansu novim ljudima, stručnim i odgovornim, koji žele da riješe probleme u društvu i rade na snažnijoj RS.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.