5.1.2024. 19:07
0
Borenović nakon hakerskog napada: Zađto šuti "vrhovni vođa i sveznalica" Dodik?!
Prvi čovjek PDP-a, Branislav Borenović, poručio je danas kako su uložene stotine miliona KM u informacione sisteme u RS-u, ali da su podaci građana tog entiteta zapravo završili na "crnom tržištu".

Borenović se tako osvrnuo hakerski napad na Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) i informacioni sistem Poreske uprave RS-a.

- Ima li boljeg pokazatelja kako se sve radi neodgovorno, traljavo i bahato od ovih dešavanja? Bilo je bitno da se sruče pare u nečije džepove, da se vlast hvali digitalizacijom i napretkom, a nisu obezbijedili ni osnovnu zaštitu podataka. Nije ni čudo što se sumnja i u priču o hakerskom napadu, kao paravan za nesposobnost i neodgovornost, jer iz dana u dan se sve više otkrivaju rupe u funkcionisanju. Država bi trebala da štiti građane, ali kod nas građane treba zaštititi od ovakve neodgovorne, nesposobne, bahate, kriminalne grupe koja vodi državu – rekao je Borenović.

Borenović pita zašto zvaničnici šute i ko će snositi odgovornost za haos koji je nastao, te je iskoristio priliku i da prozove predsjednika RS-a, Milorada Dodika.

- Poznato je da ćute ministri i direktori, koji izgleda i ne pomišljaju na ostavke. Ali zašto ćuti „vrhovni vođa“, koji sve zna i koji se za sve pita, koji je uređivao i mjere protiv korone i medije i ekonomsku politiku i sve moguće, zašto sada “sveznalica” Dodik ne progovori? Ne zanimaju nas njegovi izmišljeni ratovi sa Marfijem, Šmitom, Helezom, lažne demonstracije moći kada se golim okom vidi sva nemoć i raspad u koji su nas on i njegova bulumenta doveli. Pitao bih i zašto ćuti premijer, ali kad uzmemo u obzir njegova „stručna“ objašnjenja na većinu tema kojih se dohvatio, možda je i bolje da ostane tako, da dodatno ne prisjeda narodu na muku – poručio je Borenović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.