17.4.2018. 16:07
1
Pendeš primila Martina Mlakića proglašenog za najboljeg internacionalnog kadeta
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je danas kadeta OSBiH Martina Mlakića koji je na svečanoj paradi održanoj na prestižnoj Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst u Velikoj Britaniji proglašen za najboljeg internacionalnog kadeta.
Pendeš je čestitala kadetu Mlakiću, naglasivši da je on to priznanje zaslužio vrijednim radom, zalaganjem i visokim ocjenama tokom studiranja, ali i da je to potvrda izvrsnosti mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine kojima Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pružaju priliku da u budućnosti predvode Oružane snage BiH.

Kadetu Mlakiću je, na svečanoj paradi održanoj 13. aprila 2018., uručen "mač sa posvetom" kao najboljem međunarodnom kadetu za postignuća u edukaciji, obuci i fizičkoj spremnosti, u klasi 2017/2018. u kojoj je bilo 29 međunarodnih studenata iz ukupno 19 zemalja svijeta. Danas je u Ministarstvu odbrane BiH potpisao svoj prvi profesionalni ugovor kao oficir Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz te institucije.

(Fena/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.