3.4.2024. 16:06
0
Viktor Orban sutra stiže u službenu posjetu BiH: Banjaluka okićena zastavicama Mađarske
FOTO: N1
Mađarski premijer Viktor Orban stiže sutra u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon niza sastanka u Sarajevu, Orban će se zaputiti u Banjaluku gdje će se sastati s predsjednikom RS, Miloradom Dodikom. Povodom toga, grad je okićen zastavicama Mađarske.

Orbana bi na sarajevskom aerodromu trebao dočekati, kako najavljuju iz Savjeta ministara BIH, Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH.

Nakon toga će uslijediti razgovori mađarske delegacije sa Borjanom Krišto, predsjedavajućom Savjeta ministara BiH, rečeno je 2. aprila na upit RSE.

Nakon toga putuje u Banjaluku gdje će se sastati sa Dodikom.

Dodik je ranije naveo i da će Orbanu tom prilikom biti uručeno odlikovanje Orden RS na ogrlici.

Mađarski premijer nije prisustvovao proslavi 9. januara, kao neustavnog Dana RS, tokom koje ga je Dodik odlikovao.

Mađarski populistički lider jedan je od ključnih saveznika proruski orijentisanog predsjednika RS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.