26.5.2018. 10:22
0
Uhapšeni maloljetnik i 21-godišnjak: Starici upali u kuću, udarili je i oteli 30 KM
Dvije osobe, među kojima i maloljetni O.Š. uhapšene su i privedene, pod sumnjom da su učestvovale u razbojništvu nad 79-godišnjom P.M., počinjenom protekle nedjelje u Ulici Poglavnica u Zenici.

Razbojništvo je počinjeno na način da su dvije nepoznate osobe pokucale na ulazna vrata kuće vlasništvo P.M. rođene 1939. godine.

Kada je žena otključala ulazna vrata, razbojnici su je, uz upotrebu fizičke snage ugurali u unutrašnjost kuće i oborili na pod, zadavši joj nekoliko udaraca u predjelu lica.

Izvršili su premetačinu stvari i otuđili novac u iznosu od 30 KM, nakon čega su izašli kroz prozor kuće, udaljivši se u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na adresu je upućena policija i preduzete su opsežne operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva.

Saslušano je više osoba i izvršene su operativne provjere na terenu, nakon čega se došlo do saznanja da se u vezu sa izvršenim krivičnim djelom može dovesti maloljetna osoba O.Š. iz Zenice.

Takođe je utvrđeno da je saučesnik u izvršenju ovog razbojništva bila osoba A.R. rođena 1997. godine, iz Zenice.

Daljnjim operativnim radom došlo se takođe do saznanja da se osoba O.Š. može dovesti u vezu i sa prijavljenim krivičnom djelima teške krađe, počinjene u utorak, 22. maja, oko 9.40 sati, u Ulici Kranjčevićeva broj 8, nad S.J. iz Zenice i teške krađe izvršene isti dan, oko 19.10 sati, u Ulici Fakultetska, nad oštećenom R.G. iz Zenice, presretanjem na ulici i trganjem sa vrata zlatnih ogrlica.

24. maja, obje osobe su locirane na području Zenice, lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada, prenosi Zenica.info. 

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja navedena lice će biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, na nadležnost i daljnje postupanje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-donbojskog kantona.


Lejla Trle 

Zenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.