3.4.2024. 9:22
0
Ponovo se prodaje jedan od simbola Zenice, cijena snižena
FOTO: n1
Stečajni upravnik raspisao je poziv za usmeno javno nadmetanje, odnosno licitaciju, za prodaju Hotela Internacional u Zenici.

Riječ je o poslovnom objektu Hotel Internacional sa pripadajućim dvorištem na adresi Bulevar Kulina bana 29, Zenica.

Hotel pripada preduzeću Željezara Zenica koje je u stečaju. Cijena po kojoj se ovog puta prodaje hotel iznosi oko 7,3 miliona KM, odnosno 7.344.000 KM, piše BiznisInfo.ba.

Ovog puta cijena je snižena jer je na ranijim, neuspjelim licitacijama cijena bila  9.180.000 KM.

Prodaja će se obaviti putem usmenog i javnog nadmetanja uz prethodnu pismenu prijavu, 26. aprila sa početkom u 13 sati u prostorijama Željezare “Zenica”.

Pismene prijave se primaju do 24. aprila do 14 sati. Ponuđena početna cijena iz ponude u zatvorenoj koverti ne može biti manja od navedene cijene iz oglasa.

Ako bude više ponuda, pristupit će se licitaciji, odnosno nadmetanju.

Hotel Ineternacional je otvoren 1978. godine, kada je postao jedan od simbola Zenice. Otvoren je kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile zbog sklapanja dogovora sa Željezarom, a mogao je primiti do 120 gostiju među kojim su bili i brojni poznati i utjecajni ljudi.

Prilikom posjeta zeničkoj Željezari, u ovom hotelu je boravio i Josip Broz Tito, koji je imao dvoetažni apartman.

Hotel Internacional je prvi put bio na prodaji u avgustu 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9 miliona i 118 hiljada KM.

Zenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.