1.6.2018. 18:17
1
Nermin Nikšić poručuje: Široka podrška Bećiroviću znak da smo izabrali čovjeka po mjeri svih građana
'Bošnjački pokret' podržao je danas SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića. Istu podršku na izborima koji se u BiH održavaju u oktobru Bećiroviću su dali iz A-sda, više nezavisnih načelnika, neki hrvatski intelektualci kao i Srpsko građansko vijeće.

„Cilj mi je ujedini Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Bećirović novinarima danas u Sarajevu.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je agenciji Patria da široka podrška političkih stranaka, nevladinih udruženja, intelektualaca i građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine kandidaturi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, predstavlja, kako je rekao, jasan znak da se radi o čovjeku koji će raditi na očuvanju i prosperitetu Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti svih njenih građana.

„Drago mi je vidjeti da izbor koji su napravili članovi SDP-a cijene i podržavaju i oni koji ne pripadaju SDP-u ili ljevici u najširem smislu“, rekao je Nikšić, dodajući da to govori da se radi o osobi koja ne samo da je po mjeri SDP-a, nego i po mjeri svih građana BiH bez obzira na njihova ideološka uvjerenja.

„Smatram da je konačno došlo vrijeme da se što više Bosanaca i Hercegovaca okupi oko ideje napretka i normalnog života i dijaloga, nasuprot idejama podjela koje nas vraćaju u srednji vijek, a na kojima zadnjih 30 godina insistiraju vladajuće stranke“, rekao je Nikšić. 

Potpuno je uvjeren da će do održavanja izbora i SDP i Bećirović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, steći još veću podršku građana i kako će nakon 7. oktobra u BiH pobijediti snage koje žele dobro Bosni i Hercegovini i svim njenim ljudima.

Dodao je da građani žele i zaslužuju puno bolje od, kako je rekao, „ovoga što imamo danas“, te da će u SDP-u učiniti sve da steknu povjerenje građana, kao i da opravdaju to povjerenje.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.