20.2.2019. 12:48
0
Konstituisan Dom naroda Federacije BiH, budžet po hitnom postupku
U nastavku sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH delegati su podržali da se Prijedlog budžeta i zakoni o izvršenju budžeta razmatraju po hitnom postupku.

Delegati su podržali i Dnevni red na kojem će se naći izvještaj mandatno-imunitetske komisije, polaganje zakletve delegata, kao i izbor delegata u Dom naroda Parlamenta BiH.

Pred delegatima će biti i Prijedlog budžeta i zakoni o izvršenju budžeta (hitni postupak), te finansijski planovi za Federalni zavod za zapošljavanje, Penzijsko invalidski fond (PIO), kao i Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja). 

Dom naroda usvojio je izvještaj privremene mandatno-imunitetske komisije, čime su potvrđeni delegat, koji su potom položili zakletvu.

Nakon zakletve, proglašena je pauza, kako bi se formirali klubovi konstitutivnih naroda, predložili kandidate za rukovodstvo Doma naroda FBiH i delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH.

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.