4.3.2024. 12:53
1
Sjednica Parlamenta FBiH neće biti održana: Opozicija optužuje vladajuću većinu da se nisu pripremili za sjednicu
Danas planirana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBIH, ipak neće biti održana.

Naime, sjednicu je trebao voditi HDZ-ov Mladen Bošković umjesto predsjedavajuće Mirjane Marinković Lepić. Bošković je na glasanje stavio zaključak kojim je trebao dobiti ovlasti za vođenje sjednice. Ipak, taj prijedlog nije imao podršku zastupnika.

Potom je Bošković poručio da je Kolegij dogovorio da se danas samo izvrši verifikacija mandata novih zastupnika. Na sjednici je verificiran mandat zastupnici Franki Leko.

Bošković je rekao da će zastupnici o terminu nove sjednice Predstavničkog doma biti naknadno obaviješteni, što je potvrdila i Marinković Lepić.

- Vi ste krivi, vladajuća većina nije se pripremila za ovu sjednicu, da ima dovoljno ruku. I sad nama imputirate da ovdje nešto blokiramo, rekao je zastupnik DF-a Denis Gratz.

Podsjetimo, u najavljenom dnevnom redu bio je i jedan od novopredloženih federalnih zakona koji među brojnim drugim mjerama predviđa neradni dan nedjeljom i praznikom za radnike u trgovini - tržnim centrima i drugim prodajnim mjestima.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.