28.2.2019. 9:54
0
Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH
Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, raznovrsnim događajima i aktivnostima, svečano će biti obilježen 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.

Od 13:00 do 15:00 sati, u svečanom dekoru i u prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu. Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji. Na istom lokalitetu, u večernjim satima bit će upriličeni koncerti benda GONZO od 19:00 do 20:00 sati, te grupe REGINA u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

Delegacija Kantona Sarajevo položit će cvijeće i odati počast svim stradalim u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Polaganje cvijeća planirano je na sljedećim lokacijama:

- u 09:00 sati na mezarju Kovači
- u 09:30 sati na Spomen obilježje "Vječna vatra"
- u 10:00 sati na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.
- u 10:15 sati na Spomen obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku (preko puta BBI centra)
- u 10:30 sati na Spomen obilježje u parku "Vraca"

Nakon polaganja cvijeća u 19:00 sati planirano je održavanje zajedničke Svečane akademije u sali Vijećnice na prvom spratu, koju i ove godine organizuje Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, sve općine sa područja Kantona Sarajevo i Forum parlamentaraca BiH 1990.

Akademiji će prisustvovati članovi Predsjedništva BiH, predstavnici oba doma PS BiH i Vijeća ministara BiH, predstavnici oba doma Parlamenta Federacije BiH, predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH, kao i članovi Vlade FBiH, Skupštine i Vlade KS, predstavnici Gradskog vijeća i gradske uprave Sarajeva, općinskih vijeća i općina, kao i boračkih i drugih nevladinih organizacija.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.