30.5.2019. 17:31
0
Mektić razgovarao sa ambasadorom Saudijske Arabije o saradnji sigurnosnih agencija BiH i S. Arabije
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas u Sarajevu sastanak sa ambasadorom Saudijske Arabije Hanijem bin Abdullahom Mominahom, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje u oblasti sigurnosti i liberalizaciji viznog režima za građane Saudijske Arabije.

Ministar Mektić je upoznao ambasadora Mominaha sa dosadašnjom procedurom koju su pokrenule institucije BiH, naglašavajući da bi vizna liberalizacija bila od obostrane koristi jer bi se olakšalo kretanje građana, ali i povećao broj turističkih posjeta u BiH.

O interesu za turističke destinacije u našoj državi govori i činjenica da su tri saudijska grada direktno povezana avionskim linijama sa Sarajevom.

Na današnjem sastanku je razgovarano i o provođenju Sporazuma o policijskoj saradnji, odnosno uspostavljanju saradnje na operativnom nivou između sigurnosnih agencija dvije države, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.