7.7.2019. 20:57
2
Skaka: Vlada RS duguje 1,5 miliona za EYOF, to opterećuje poštovanje finansijskih obaveza
Nisam vidio taj papir, ali znam da se intenzivno radi na rješavanju svih finansijskih obaveza, pa i depozita o kojima govorite. Vjerujem da će taj dio obaveza biti izvršen najkasnije do kraja ovog mjeseca. Kasnilo je usvajanje budžete i to je doprinijelo ovoj situaciji.

Izjavio je to za novinsku agenciju Patria gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, na upit o upozorenju iz Olimpijskog komiteta BiH da još uvijek nije vraćen depozit učesnicima Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu protekle zime.

Skaka je podsjetio da je svu organizaciju i kao i finansijski dio snosila zajednička firma EYOF d.o.o. koju je osnovao Grad Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo, te da je tražena „revizija svake marke u skladu sa zakonom.“ 

„Postoji rukovodstvo i odgovorna skupština te firme koja je po našim saznanjima sve radila zakonito“, rekao je Skaka. 

Dodao je da Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska još uvijek duguje 1,5 miliona KM za EYOF, što opterećuje poštovanje finansijskih obaveza.

Radi se, rekao je Skaka, o značajnom dugu „zbog čega se i dešavaju pojedinačna kašnjenja u isplati.“

„EYOF je bila uspješna i pozitivna priča za državu te ovi izazovi koji su tu zbog komplicirane strukture i organizacije i države i cijelog EYOF-a neće narušiti taj pozitivan dojam za koji smo dobili niz priznanja pa i od samog Europskog olimpijskog komiteta“, rekao je Skaka.

14. Evropski omladinski olimpijski festival održan je od 10. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kada je privukao stotine mladih sportista iz skoro 50 zemalja.
 
(NAP/Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.