17.7.2019. 11:38
0
Godišnjica masakra u Tarčinu: Dan kada je ubijeno sedam, a ranjeno šest civila
Delegacije Kantona Sarajevo i Općine Hadžići položile su danas cvijeće na spomen-ploču na mjestu masakra kod osnovne škole "Hilmi ef. Šarić" u naselju Tarčin, u hadžićkoj općini.

Na tom mjestu prije 26 godina od granate ispaljene s agresorskih položaja poginulo je sedam, a teže i lakše ranjeno šest civila.

Na današnji dan 1993. godine poginuli su: Adnan Aleta, Almasa Aleta, Omer Horman, Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.

Polaganju cvijeća prisustvovali su predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., Udruženja civilnih žrtava rata, Općinskog odbora SDA Hadžići te članovi porodica poginulih i sugrađani, koji su odali počast nevino stradalim civilima Tarčina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.