31.7.2019. 17:00
0
Usvojen rebalans budžeta Općine Srebrenica za 2019. godinu
Odbornici Skupštine općine Srebrenica usvojili su rebalans budžeta Općine za 2019. godinu.

Općinski načelnik Mladen Grujičić kazao je da su na prošloj sjednici donijeli odluku o kreditnom zaduženju, što su morali da uvrste u budžet kako bi mogli imati operativna sredstva.

-Dobili smo saglasnost od Ministarstva finansija RS-a i njihova preporuka je bila da izvršimo rebalans kako bi u momentu podizanja kredita ta sredstva bila operativna i kako bi mogli da realizujemo projekte za koje smo predvidjeli kredit – pojasnio je Grujičić.

Na današnjoj tematskoj sjednici odbornici su usvojili Nacrt poslovnika o radu Skupštine općine Srebrenica, a nakon Izvještaja Komisije za izbor i imenovanje usvojene su odluke o imenovanju Admira Hasanovića za v.d. direktora JU Dječiji vrtić "Poletarac“ Srebrenica, o davanju prostorija Osnovne škole u Klotjevcu na kojima je nosilac prava raspolaganja Općina Srebrenica te o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje Odbora za žalbe Općine Srebrenica.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.