4.10.2019. 15:29
0
Preminuo 'Zlatni ljiljan' Šemsudin Salkanović
Član Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo i nosilac najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ Šemsudin Salkanović preminuo je danas u 57. godini života.

Šemsudin (Jusufa) Salkanović je rođen 23.10.1962. godine u mjestu Glogova, općina Bratunac.

Po zanimanju je bio radnik. Učestvovao u odbrani Republike Bosne i Hercegovine na području Operativne grupe 8 – Srebrenica i više puta je ranjavan i 70 postotni je ratni vojni invalid.

Za iskazanu hrabrost, sposobnost i lični doprinos u organizovanju i vođenju oružanog otpora agresoru na Republiku BiH, 1994. godine  dodijeljeno mu je najveće ratno priznanje, značka „Zlatni ljiljan“.

Kako je iz Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja saopćeno, dženaza i ukop bit će obavljeni  7.oktoba u 14.00 sati u Aleji veterana na mezarju Vlakovo, općina Ilidža.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.