22.5.2020. 17:54
0
"Ako krene stampedo migranata na Bihać otvorit ću pet Vučjaka"
Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća u kratkoj izjavi nakon sastanka s premijerom USK Mustafom Ružnićem, te načelnicima iz USK je poručio svima nadležnima za pitanje migracija da "ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, da će otvorit još pet Vučjaka".

"Pozivam da zajednički stvaramo uslove, pozivam sve da migranti ne dolaze na USK, da se učini sve da što manje dođe, da se nastavi ulagati u Biru i da se tamo stvaraju preduslovi, da se zaustavi dolazak migranata u Bihać. Ja upozoravam sve da nikada više nećemo dozvoliti situaciju koju smo imali u Bihaću prije otvaranja Vučjaka. Ukoliko krene sa sa stampedom migranata na Bihać o kojima niko neće voditi računa, ja ne da ću otvoriti jedan Vučjak, ja ću otvoriti još pet Vučjaka i o tome će neko morati voditi računa", rekao je Fazlić. 

Danas su premijer Ružnić, gradonačelnici i načelnici općina u Unsko-sanskom kantonu naglasili važnost i uspješnost dosadašnje saradnje sa Evropskom komisijom i međunarodnim organizacijama, ali i ponovili kako je interes građana tog kantona uvijek na prvom mjestu. Zbog toga se beskompromisno insistira na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral, javlja N1.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.