25.5.2020. 9:19
0
Komšić će odati počast žrtvama zločina na Kapiji, Džaferović na Kovačima povodom Dana šehida
Prije dvadeset i pet godina, 25. maja 1995. godine, pripadnici tzv. Vojske Srpske Republike pod komandom ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Novaka Đukića, granatom ispaljenom sa Ozrena na cenar Tuzle, na Kapiju, u 20 sati i 55 minuta ubili su sedamdeset i jednu Tuzlanku i Tuzlaka.

Ranjeno je više od 200 osoba. 

Najmlađa žrtva bio je trogodišnji Sandro Kalesić.

U okviru Dana sjećanja na žrtve ovog zločina i civilne žrtve rata, član Predsjedništva Željko Komšić će u 10 sati prisustvovati polaganju cvijeća i odavanju počasti na Slanoj Banji, a sat poslije na Kapiji. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će u 10.30 sati, povodom drugog dana Ramazanskog bajrama - Dana šehida položiti cvijeće i odati počast na mezarju Kovači u sarajevu. 

Inače, u Sarajevu će biti održan centralni entralni Dana šehida, koji počinje u 11 sati Šehidskom mezarju Kovači, intoniranjem državne himne, odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na centralnom platou.

Kako je planirano, između 11.20 -i 11.30 sati bit će odata počast i položeno cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića

Potom će uslijediti obraćanje predstavnika porodica šehida, učenje Ja'sina i sura iz Kur'ana, nakon čega će dovu proučiti zamjenik reisu-l-uleme Enes ef. Ljevaković.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.