7.10.2020. 16:31
0
Oglasio se Stevandić nakon što je CIK Ujedinjenu Srpsku odstranio sa izbora: Najavio žal
Centralna izborna komisija BiH danas je raspravljala o video sporu stranke Ujedinjena Srpska, koji je podigao mnogo prašine u javnosti.

U tom spotu su Bošnjaci, Hrvati i Albanci predstavljeni kao neprijatelji Srba. Spot je već u javnosti okarakterisan kao fašistički i nacionalistički. CIK je odlučio da se Ujedinjenoj Srpskoj poništi ovjera za učešće na lokalnim izborima, te da se predsjednik US Nenand Stevandić kazni sa 10.000 KM.

S obzirom da je ova stranka i ranije kažnjavanja, izrečena im je najdrastičnija kazna.

Stevandić je rekao da je ova odluka neprihvatljiva i neodrživa te će uslijediti žalba Sudu BiH.

- Sve je to obavještajna igra DF-a, OBA, SDA i predsjednika Centralne izborne komisije koji se bavi politikom umjesto da se bavi provođenjem izbornog procesa, rekao je Stevandić, pišu Nezavisne.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.