15.10.2020. 17:51
0
Sud BiH poništio odluku CIK-a: Uprkos skandaloznom spotu, Ujedinjena Srpska može na lokalne izbore!
Apelaciono odjeljnje Suda BiH uvažilo je žalbu Ujedinjene Srpske i poništilo odluku Centralne izborne komisije BiH o poništenju prijave ove stranke za učešće na lokalnim izborima, prenosi Dnevni Avaz.

To znači da će Ujedinjena Srpska sa svojim kandidatima moći izaći na izbore koji se održavaju 15. novembra.

Podsjećanja radi, CIK BiH je 7.oktobra poništio ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinjena Srpska. Lider stranke Nenad Stevandić tada je kažnjen sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a, uslijedila je zbog objave spota ove političke partije kojim je prema tumačenju CIK-a prekršen Izborni zakon BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.